Virág & dekoráció

Egyházi díszítés

Legyen letisztult és ízléses. A padsorokra, az Úr asztalára és az ajtóra érdemes ugyanolyan színű vagy árnyalatú virágokat tenni, amitől remek lesz az összkép.

A dekoráció ára 40.000.-Ft-tól.

Helyszín dekoráció

Polgári esküvő helyszíne attól függően, hogy zárt teremben vagy szabadtéren zajlik a szertartás, dönthettek visszafogott elegáns, vagy akár bohókás, harsány díszítés mellett is. Szinte minden színárnyalat szóba jöhet a aranytól a harsány piroson át a levendulaszínig. Boldogságkapuval együtt a helyszín dekorációja 60.000.-Ft-tól.

Szék dekorálás

Székek dekorálása manapság nagyon divatosak a székmasnik és a székhuzatok, melyek egységessé teszik a székek színét és megjelenését. A székmasni bérleti díja kb. 300 Ft/szék, a székhuzaté pedig kb. 600 Ft/szék, így nagyjából 800- 1000.-Ft-ra jön ki egy komplett szék.

Asztaldísz

Asztaldísz a lagzira Az ifjú pár asztalán lévő asztaldísz egy kicsit mindig más, mint a többi asztal virágdíszítése, de színben mindenképpen illenek egymáshoz. Ez mindig a helyi szokások, hagyományok, és persze megállapodás kérdése. Asztalonként kb. 5.000.-Ft-tól lesz egy asztaldísz, a fő asztalra pedig kb.10.000.- Ft-tól.

Menyasszonyi csokor

Ezzel a csokorral vonul a menyasszony az oltár elé, a csokor színét és formáját ezért a menyasszonyi ruha stílusához és a virágdekorációhoz igazítják.

Népszerű virágok a csokorban a kála, rózsa, hortenzia, gyöngyvirág, tulipán és az orchidea, mindegyik virágtípus jelképez valamit, és ennek megfelelően választják ki, hogy milyen esküvőhöz illenek leginkább.

A csokor formáját tekintve lehet kerek, hosszúkás, nyújtott, biedermeier, vízesés vagy csepp alakú is.

Csokrok 15.000 forinttól indulnak.

Dobócsokor

A menyasszonyi csokor kisebb változata. Kevésbé ékes, de hasonló színű és típusú virágokból áll. A hagyomány szerint a szertartás után a menyasszony az egyedülálló, nem férjezett lányoknak háttal állva eldobja a csokrát, akik megpróbálják elkapni azt. A legenda szerint, amelyik lánynak sikerül elkapni, az lesz a következő menyasszony. Egy dobócsokor ára kb. 4.000 – 6.000 Ft. de mostanában többször láttunk olyan esküvőt is, ahol 2-3 csokrot dobott el egyszerre a menyasszony.

Virágkitűző

A kitűzőket a vőlegényen kívül a tanúk és az örömapák is viselni fogják. A vőlegénynek a menyasszonyi csokor virágaiból kerül a hajtókájára vagy a zsebére virág, általában tűvel, néha mágnessel rögzítve, a tanúk és az örömapák pedig színben hasonló, de nem teljesen ugyanilyen kitűzőt kapnak. Fontosak a méretarányok is, de egy hozzáértő virágkötő odafigyel ezekre a részletre. Egy kitűző ára 2.000.-Ft-tól.

Szülőköszöntő csokor

A házasságkötési ceremónián az ifjú pár megköszöni a szüleinek azt, hogy felnevelte őket, ilyenkor virágcsokrot vagy egy szál virágot szoktak adni az örömszülőknek. Ebben az esetben érdemes olyan csokrot készíttetni, amiben az örömanyák kedvenc virágai kapnak helyet. Kezdőára 3.000 Ft-tól.

Járműdísz

Autón kívül érkezhettek az esküvő helyszínére motorral, hintóval, traktorral, vagy akár lovas kocsival is. Ezeket a járműveket is fel szokták díszíteni a virágkötők, ezért ha van konkrét elképzelésetek, azt mondjátok el nekik, ha pedig nincs, kérdezzetek rá, hogy mit javasolnak. Nem érdemes túlzásba vinni a járművek cicomázását, de nem baj, ha utazás közben látszik kívülről, hogy melyik a pár autója. Mint mindenhol, szavazzatok itt is az ízléses, mutatós dekorációra! 15.000 Ft felett készül el általában egy járműdísz, ezzel számoljatok.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!
Váltás gyengénlátó verzióra!