A NAP, AMiRE ÖRÖKKÉ EMLÉKEZNI FOGTOK!

Egy nap, ahol együtt örülnek a rokonok, barátok, sőt a boldogságban osztoznak közeli-távoli ismerősök is. A nagy nap, melynek emléke egész életünk során elkísér minket, melyre pozitívan emlékszünk vissza évekkel később is. Ezt napot, az esküvő dátumát az ifjú párnak kell megálmodni, megtervezni, azonban megszervezni profi, jól összeszokott csapattal szabad. Mi, az Acatering csapata készséggel és örömmel állunk rendelkezésetekre, amennyiben az esküvőjük rendezésében partnerek lehetünk. Mi ismerjük a sikeres esküvőszervezés előnyeit-hátrányait. Minden általunk ajánlott helyszín elrendezését, segítünk, hogy a jegyespár által megálmodott stílushoz mi az ideális rendezvényhelyszín. Rendezvényszervezőink segítenek a tervezésben, biztosítják a helyszínt, szolgáltatjuk a tökéletes cateringet, vállaljuk a díszítést és az helyszín optimális berendezését is. És nem utolsó sorban igyekszünk előre egyeztetve a maximumot kihozni a rendelkezésre álló büdzséből, rejtett költségek nélkül!

GYIK- Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent a kitelepüléses vendéglátás?
Kitelepüléses vendéglátás esetén fel kell építenünk egy teljes konyhai hátteret az adott helyszínre, biztosítva a szakmai hátteret, egészségügyi- és jogszabályi előírások betartásával, és a mindenkori Magyar Közlöny által kiadott rendezvénytartási irányelveket. Mindenképpen meg kell értenünk az étterem és a kitelepült catering közötti különbségeket, melyek a következők: eszköz háttér, helyszíni adottság, időjárás, és személyzeti háttér.
Ez egyben egy kihívás is, hisz olyan helyen kell minőségi cateringet biztosítanunk, mely nem ezt a célt szolgálja elsődlegesen – így például egy réten is olyan minőséget kell biztosítanunk, mint akár egy erre szakodosodott étteremben. Szóval a kitelepült vendéglátás egy összetett, komplex tevékenység – fontos a minden részletre kiterjedő tervezés.

Ha máshol készül az étel, akkor kihűlt étel kerül majd az asztalokra?
Kitelepüléses vendéglátás esetén is mindig frissen, aznap készülnek el az ételek és melegen kerülnek ki az asztalra, hiszen a befejező műveleteket a helyszínen kialakított hinterland helységben hajtja végre a konyhafelelős, az esküvő helyszínén. Ahhoz, hogy kíváló minőséget tudjuk biztosítani, különböző konyhatechnológiai megoldásokat alkalmazunk. Mindenre gondolnunk kell, így mobil konyhai eszközökkel is készülünk a helyszínre – például grill lapok, melegentartók, sütők, és mikrók is.

Hogyan oldjuk meg a hűtést?
A legtöbb esetben az italok hűtését száljéggel vagy zúzott jéggel oldjuk meg. Függően a háttérterületünk méretétől saját hűtőket is hozunk. Amint ez a megoldás nem kivitelezhető, akkor hűtő autóval érkezünk a helyszínre, mely az esküvő időtartama alatt rendelkezés áll. Ügyfeleink részéről gyakran felmerülő kérdés ennek kapcsán, hogy tudunk-e segíteni a menyasszonyi – és kísérő torták hűtésében; erre a válaszunk igen.

Ha a büféasztalt választom, nem lesz folyamatos vendég sorban állás?
Sokan felteszik ezt a kérdést, mely félelmet kelthet – de nem kell megijedni, hiszen minden rendezvényen a létszámhoz megfelelő méretű és mennyiségű svédasztallal készülünk elő. A melegítőket folyamatosan töltjük, így a túl sok chafing sem jobb, hiszen minden ételnek bírnia kell a 3 órás időtartamot, amíg fenn van a büféasztalon. Sokszor a vendégsereg kifejezetten kedvelik a büféasztalos fogyasztást, mivel gyorsabban és személyre szabva tudnak választékosan étkezni.

Az esküvő napján a felszolgálókon kívül lesz ott valaki a Acatering-től?
Válaszunk itt is igen – már a helyszínbejárás alkalmával bemutatjuk a Pároknak azt a bankett vezetőt, aki az esküvőt fogja lebonyolítani – ő tartja a kapcsolatot a szolgáltatókkal és az esküvő napján az elejétől a végéig a helyszínen tartózkodik.

Házi készítésű süteményeket vihetünk az esküvőre?
Természetesen nem zárkózunk el, hogy a családtagok kedvenc süteménye megjelenjen az esküvőn, de annak érdekében, hogy gondmentesen tudjon készülni az egész család és ezek az előkészületek ne legyenek plusz teher az esküvőt megelőző pár napban, azt javasoljuk, hogy inkább 1-2 féle süteménnyel színesítsük a  cukrász által megálmodott desszertasztalt. Így a Nagy Napon a különböző sütemények szállításával sem kell bajlódnia a családotoknak!

A vacsoráról megmaradt ételek éjfélkor újra kikerülnek, vagy elcsomagolhatjuk őket másnapra?
Régen ennek tradíciója volt, azonban ma már nem a legjobb megoldása az esküvői menü kezelésének. A vacsora után a megmaradt ételeket becsomagoljuk és amint ez lehetséges hűtve tároljuk. Ezeket az ételeket a lagzi végén a vendégek saját felelősségre elvihetik és szabadon felhasználhatják. A melegentartókba lévő ételek 3 óra után már nem olyan minőségűek, hogy ezeket egy újabb fogyasztásra ajánljuk, vagy akár újratálaljuk. Ennek is nagy szerepe volt abban, hogy az éjféli menük kialakításakor igyekeztünk minél több félét ajánlani, hogy minden Pár megtalálja a számára az optimális ételt, a tökéletes minőségben.

Mennyibe fog kerülni az esküvőnk?
Ez talán a leggyakrabban feltett kérdés, sokszor találkozunk olyan helyzettel amikor az jegyes pár nem is létszám alapján szeretne árajánlatot kérni hanem van egy költségkeret amibe bele kellene férjünk. Mi készséggel állunk rendelkezésre az ajánlat kidolgozásában akkor is, ha az esküvőt egy alacsonyabb keretből kell kihozni. Ajánlatunk az esküvő napjáig érvényes, és nem inflálodik és egyéb rejtett költségeket sem tartalmaz. Mi hiszünk a korrektségben és vállaljuk a felelősséget és az árgaranciát, ha esetleg az idő elteltével bizonyos tételek piaci ára megváltozott is.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!
Váltás gyengénlátó verzióra!