Catering blog

A nyitótánc elvárásai és tippek a tökéletes előadáshoz.

Az esküvői tánc az egyik legemlékezetesebb és legromantikusabb pillanata a nagy napnak, amikor a friss házasok megmutatják egymásnak és a vendégeknek, hogy mennyire összeillenek. De vajon milyen szokások és elvárások érvényesek a 2023-as esküvői táncra? Hogyan készüljünk fel rá, és hogyan alakítsuk ki a saját stílusunkat? Íme néhány tipp, amivel biztosan lenyűgözheted a közönséget.

Válassz egy dalt, ami jelentős számotokra. A legjobb, ha olyan zenét választasz, ami kötődik a kapcsolatotokhoz, például az első randitokra, az eljegyzésetekre, vagy egy közös élményre emlékeztet. Ha nincs ilyen dalotok, akkor is keress olyat, ami kifejezi az érzéseiteket, és amire jól tudtok mozogni. A dal hossza legyen kb. 3-4 perc, hogy ne legyen túl rövid vagy túl hosszú a tánc.


Tanulj meg néhány alaplépést. Nem kell profi táncosnak lenned ahhoz, hogy jól tánolj az esküvőn, de azért érdemes megtanulnod néhány alaplépést és figurát, amivel változatosabbá teheted a táncot. Ha nem érzed magabiztosnak magad, akkor iratkozz be egy esküvői tánc tanfolyamra, vagy kérj segítséget egy barátodtól vagy rokonodtól, aki jól tud táncolni. A lényeg, hogy élvezzétek a mozgást, és ne görcsöljetek rá a tökéletességre.


Adj egyéni hangot a táncodnak. Ha szeretnéd feldobni a táncodat, akkor adj hozzá egyéni elemeket, amik tükrözik a személyiségeteket és a humorotokat. Például beilleszthettek egy vicces mozdulatot, egy puszit, vagy egy trükköt, ami meglepi a vendégeket. Vagy akár váltogathatjátok is a zenét és a stílust, ha szeretnétek többféle hangulatot megmutatni. A lényeg, hogy legyen benne valami sajátos és kreatív, ami megkülönböztet benneteket más pároktól.


Gyakoroljátok sokat együtt. A legfontosabb dolog, hogy sokat gyakoroljátok együtt a táncotokat, hogy összeszokjatok és ráhangolódjatok egymásra. Próbáljátok ki a ruhátokat és a cipőtöket is, hogy megnézzétek, hogy kényelmesen tudtok-e mozogni bennük. Gyakoroljátok le a táncot többször is az esküvő előtt, de ne túl közvetlenül előtte, hogy ne legyetek fáradtak vagy idegesek. És ne felejtsétek el élvezni a pillanatot!

Remélem, ezekkel a tippekkel segítettem neked abban, hogy felkészülj a 2023-as esküvői táncra, és hogy felejthetetlen élményt szerezz magadnak és a párodnak. Ha tetszett a bejegyzésem, oszd meg a barátaiddal, és iratkozz fel a blogomra, ahol még több hasznos tanácsot találsz az esküvői szervezéshez. Köszönöm, hogy velem voltál, és sok boldogságot kívánok neked és a párodnak!

Vendéglátás trendek itthon 2023-ban!

2023-ra a catering szolgáltatásokban is számos új trend bemutatkozik, amelyeket mi, mint az ország egyik legdinamikusabb fejlődő catering vállalata, már most figyelemmel kísérünk. A tavaszi menüsorokban pedig olyan ételek fognak szerepelni, amelyek nem csak finomak, de pozitív élettani hatásokkal is rendelkeznek.

Az egyik legértékesebb trend az egészséges étkezés lesz. Éppen ezért a tavaszi menüsorunkban olyan ételeket kínálunk, amelyek magas rosttartalmúak, valamint sok friss zöldséget és gyümölcsöt tartalmaznak. Az ilyen ételek elfogyasztása javítja az emésztést, csökkenti a vérnyomást és az inzulinrezisztenciát, így segítve az egészséges életmódot.

A másik fontos trend a fenntarthatóság. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy az ételeink környezetbarátak legyenek. Az ételkínálatunkban olyan ételeket fogunk kínálni, amelyek helyi alapanyagokból készülnek, így támogatjuk a helyi gazdákat és csökkentjük az élelmiszer-szállításra fordított energiát.

Mindezek mellett, a legújabb trendeket követjük az ételek és az italok terén is, hogy mindig a legjobb élményt nyújtsuk vendégeinknek.

Ha szeretnél egy olyan catering szolgáltatást, amely a legújabb trendeket követi és a legjobb minőséget nyújtja, akkor ne habozz kérni tőlünk ajánlatot. Csapattagjaink mindig készen állnak arra, hogy segítsenek a rendezvényed megszervezésében, hogy minden tökéletes legyen. Válaszd a mi csapatunkat, és garantáltan nem fogsz csalódni!

Esküvői trendek, ha 2023-ra szervezed az esküvődet!

Az előző szezonban az ideihez képest még nagyobb teret hódítanak a természetközeli, erdőben vagy borvidéken tartott laza, meghitt esküvők vagy lagzik. Úgy látjuk, , hogy egyre jobban nyitnak a párok a hagyományoktól mentes esküvők felé és stílusos, minimalista vagy tematikus koncepciókkal keresnek fel minket. A belvárosi elegáns esküvők mellett jövőre utat törnek a színes mezei virágos esküvők is, amelyek lehetnek egy állatokkal körülvett pajtában az erdő közepén ahol akár sátorban tudnak aludni gyönyörű festői környezetben a vendégek.

Új trend a környezettudatosság jegyében a következő szezonban nálam az úgynevezett esküvői weboldal ak megjelenése. A fenntartható megoldások hívei vagyunk, amilyen sláger volt idén, még nagyobb lesz jövőre és az elkövetkezendő években is. Egyszerű, informatív és modern. Több jövő évi esküvős párnak is készül párhuzamosan save the date és online weboldal is. Megkönnyíti a kommunikációt és az információáramlást, könnyen rá lehet kérdezni az étel-ital és zenei igényekre, illetve a visszajelzést is egy komplex táblázata gyűjti. Ha nem szeretnétek papír alapú hagyományos megoldást vagy messze a rokonoktól vagy külföldön éltek és nehéz lenne mindenkit meglátogatni, kézenfekvő megoldás lehet a mai rohanó világunkban.

Minek ide esküvői torta legyen inkább desszertasztal!

manapság gyakran választanak a párok kisebb tortát, amit jelképesen felvághatnak, de az alsóbb szinteken például pohárkrémek, vagy cupcake-ek foglalnak helyet. Ennek egy elegánsabb alternatívája is lehet a desszertasztal, amit ma már a dekoráció részeként szoktak megtervezni. Ez egy nagyon esztétikus eleme is lehet az esküvőnek, amit a kedves meghívott vendégek sem hagynak szó nélkül. Sokkal szélesebb választékot tesz lehetővé az édességek tekintetében, a különböző mentes sütiknek is jobb, ha elkülönítve szervírozzuk őket. 

Mik a legfontosabb teendők a koronavírus okozta helyzetben?

Hogyan tudod jól kezelni a kialakult helyzetet? Kihez fordulhatsz segítségért?

Ilyen és ezekhez hasonló kérdések kavarognak most valószínűleg a fejetekben. Igyekszünk minél több kérdésre választ adni és lehetőségeink szerint segíteni azoknak, akiknek most a legnehezebb, azaz a tavaszi és nyári időponttal rendelkező pároknak.

Az elmúlt pár héten a vírus szinte mindenki életét megváltoztatta, döntésekre kényszerítette az embereket, legyen szó magánéletről vagy munkáról, legtöbbünknek áldozatot kellett hoznia. A tavasszal esküdni készülő párok napról napra szembesülnek az új és még szigorúbb szabályozásokról szóló információkkal. Eleinte még a 100 fős rendezvényeket, így pl. az esküvőket is engedték volna megtartani, majd már csak a polgári és templomi, szűk családi körben tartott ceremóniákat. Mivel nem tudjuk mikor lesz vége ennek az időszaknak, így nagyon nehéz előre tervezni. Szerencsére az esküvőszervezők profik problémamegoldásban, így szeretnénk mi is néhány tanáccsal és felajánlással segíteni Nektek, hiszen a Ti boldogságotok az elsődleges.


Vegyetek egy nagy levegőt és gondoljátok át a következő lépéseket!


Igen, valóban sokkoló és felfoghatatlan, hogy mennyire könnyen összetörhet az ember álma. Senki sem láthatta előre ezt a vírust. Szinte minden jegyespár már legalább 1 éve szervezi az esküvőjét, szívét lelkét beleadva és rengeteg óra van mögöttetek! Kicsit igazságtalan, hiszen Ti is megküzdöttetek, hogy a legjobb szolgáltatók legyenek ott Veletek életetek legszebb napján. Időt és fáradtságot nem kímélve kértetek be ajánlatokat, mérlegeltetek és döntöttek, majd szerződtetek. Ha belegondoltok, egyszer már sikerült, miért ne sikerülhetne újra? ?

Vegyetek egy nagy levegőt és gondoljatok arra, mennyire szerencsések vagytok!

Csodálatos párotok van, akivel továbbra is össze akartok házasodni és akivel támogatjátok egymást most is, ebben a nehéz helyzetben.
Ha most ugyan el is halasztjátok az esküvőt, ez később visszatekintve semmit sem fog számítani. Ti eddig is boldogok voltatok és ezután is azok lesztek! Ráadásul magatokat és a szeretteiteket is megvéditek jelen helyzetben. Ez többet ér mindennél!
Van egy szuper szolgáltatói csapatotok, akikkel úgy érzitek biztonságban vagytok és rájuk meritek bízni az esküvőtöket!

Mit tudtok tenni, hogy az esküvőtök biztosan megvalósuljon?

Mérlegeljétek, hogy az időpontotok mennyire közeli! Véleményünk szerint március végéig sajnos a helyzet nem fog rendeződni, legalábbis egyelőre a cikk írásának időpontjában így látjuk.
Tűzzetek ki egy új időpontot, amennyiben úgy érzitek veszélyben van az eredeti dátumotok. Mindezt ésszerűen tegyétek, tehát pl. az augusztusi és szeptemberi időpontok esetében még nem szükséges az újratervezés. Azt gondoljuk, hogy ha a tervezett időpont előtt 2 hónappal még mindig fenn áll a karantén, akkor kell elkezdeni!

Mit jelent a catering, a catering szolgáltatás? Milyen kontextusban használjuk a catering kifejezést? Szakszótárunkban a rendezvényszervezéssel, rendezvényhelyszínekkel kapcsolatos kifejezések jelentéseit gyűjtjük!

A catering angol kifejezés, jelentései:

• ételszállítás, italszállítás
• vendéglátóipar
• közétkeztetés, élelmezés, ellátás, utasellátás

A gyakorlatban a rendezvényszervezésben és a vendéglátásban a catering szolgáltatás egy rendezvény étel- és italkínálatának lebonyolítását jelenti. A legtöbb esetben a catering szolgáltatás jelentésébe tartozik, hogy a rendezvény egy külső helyszínen kerül megrendezésre, a catering szolgáltató pedig odaszállítja frissen elkészített ételeit és italait, és ott a szervezők kívánsága szerint bármely módon (állófogadás, svédasztal, koktél party, fingerfood stb…) felszolgálja az általa készített ételsort.

A catering szolgáltatás tehát lehetővé teszi, hogy egy-egy rendezvény (akár céges, akár otthoni privát rendezvény vagy akár esküvő) megszervezésekor ne csak éttermek kiválasztásakor legyen biztosított az étkeztetés, hanem gyakorlatilag bármely helyszínen, amely alkalmas lehet az esemény teljes lebonyolítására.

Céges karácsonyi évzáró

Minden cég életében fontos figyelmet fordítani a dolgozói elégedettségre, a munkatársak együttműködésének fejlesztésére és a folyamatos, pozitív visszacsatolásra a sikeres munka érdekében. Az egyik legjobb alkalom egy ilyen csapatépítő-jellegű, mégis értékeléssel egybekötött esemény megszervezésére a céges karácsonyi vacsorák/ebédek szervezése.

Amennyiben Budapesten vagy vonzáskörzetében keres ilyen típusú rendezvényének otthont, jó helyen jár! Mi segítünk a tökéletes kivitelezésben!

Egy céges karácsonyi vacsora megszervezésének a rendezvényszervezés egyik legfontosabb lépése, a létszám felmérése általában adott, ha minden kolléga részt vesz az eseményen. Ezt követően érdemes meghatározni a vacsora jellegét és a tervezett programokat.


Fontos kérdés, hogy mennyire szeretnék a céges karácsonyi vacsorát egy komoly, ünnepélyes, kötött hangulatú eseményre tervezni? A cégen belüli hangulat, a kollégák kapcsolata és a cég mérete is segít ennek meghatározásában, így a legtöbb esetben ez az információ is adott. Kérdés azonban még, hogy milyen programokra lehet számítani: lesz például évértékelő prezentáció, vagy épp csapatépítő jellegű játékok? Záródhat a céges vacsora vidám, esetleg iszogatós beszélgetéssel? Egy vacsora utáni bulizásba átvezető hangulata legyen?

Akár tisztázva vannak ezek a kérdések, akár nem, az oldalunkon tud kérni ajánlatot kollégáinktól, akik a rendezvényszervezés minden lépésében szívesen segítenek!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

Váltás gyengénlátó verzióra!